Índex

Cuina

Un tast dels plats, postres i menjars que fem a casa...

3. Postre típic català: Crema Catalana. Per fer 6 cassoletes de fang.

Ingredients: Mig litre de llet, pell de llimona, canyella, 4 rovells d'ou, 125 grams de sucre "glacé", 20 grams de "maicena", i sucre morè.
Bullir la llet a foc lent amb la pell de llimona i la canyella.



 Mentre, batre els rovell d'ou amb el sucre glacé, i una vegada blanquejats els ous, afegir a poc a poc la "maicena". En un bol o recipient adient, mesclar la llet amb els rovells, fins que es desfaja tot. Quan estiga ben mesclat posar-ho de nou al foc fins que espesse.


Es posa en cassoletes de fang fins que es refreden, i es posen a la nevera. Per servir-les afegir sucre moré i amb un soplet cremar el sucre


2. Coca de Mestall, plat típic de la Valldigna. 
2 gots de farina de blat, 1 got de farina de dacsa, rent, sal, aigua, i les peces de carn (llonganissa, butifarra, xoriço, cansalada...) i/o sardina salada.
Mesclar bé la farina amb el rent, sal i aigua, sense fer la massa massa dura, i deixar-la reposar com a mínim mitja hora, quan més temps millor.
Posar-ho sobre una llanda amb paper antiadherent amb les peces de carn i/o peix, i al forn a una temperatura entre 180º i 200º. Quan estiga dauradeta ja està a punt. Això si, després prepareu-se per beure aigua.
















1. Arròs al Forn. Un clàssic valencià, abans que se'n vaja el fred. Un plat que et reconforta pel sabor del brou i de l'arròs fet amb ell calor del forn.
Ingredients: costelles de porc, fesols, nap, alls i cigrons, per fer el brou, durant una hora. Després arròs bomba, cansalada, botifarra de ceba, llonganisa, un tomàquet, làmines fines de creïlla i rectifiquem de sal . Tot al forn durant uns 16-18 minuts.
I a gaudir!!!!